top of page

Field-Calc
Tápanyag-gazdálkodási tervkészítő szoftver
Régi álmunk volt egy olyan tápanyag-gazdálkodási szoftver létrehozása, amivel nem csak mi növényvédősök, kertészek tudunk dolgozni, hanem olyan gazdálkodók is igényben tudják venni, akik saját gazdaságukban szakszerű tápanyagutánpótlást folytatnak. Hiszen a korszerű, versenyképes és intenzív növénytermesztés alapja az integrált növényvédelem mellett a helyes tápanyag-utánpótlás is.
Alapvető célunk az volt, hogy egy szakmailag jól megalapozott, részleteiben tovább simított, pontosabb tervezést lehetővé tevő támogató szoftver készüljön, melynek segítségével hatékonyan segíthetjük gazdatársaink munkáját, így tovább növelhetik a termelés sikerét a saját gazdaságukban, legyen az az országban bárhol. Nem titok azonban, hogy autodidakta módon, saját erőnk és forrásaink segítségével megyünk előre. Ötleteink, esetleg maga a szoftver hasznos lehet az egyetemi hallgatók vagy az oktatás számára is.

A naprakész adatokat tartalmazó Field Calc szoftver tekintetében kiemelten fontos, hogy nem excel alapú, hanem egyedi szoftverként letisztult formában tartalmazza mindazt, amit egy szaktanácsadó nyújthat a gyakorlat során. A Field Calc tervezésnél a humusz, AL-P2O5 és AL-K2O paramétereket Dr. Juhos Katalin egyetemi adjunktus (SZIE) modellezte le a felvehetőségüket befolyásoló legfontosabb talajtulajdonságok függvényében, figyelembe véve a talajtulajdonságok meglévő kombinációit a magyarországi talajtípusokban.  A Field Calc által javasolt tápelem-szükségletek a maximum és a mérleg elvű szint között állnak.

Mivel nyújt többet mint az átlag tervkészítő szoftverek?
- nem excel alapú szoftverkörnyezet, gyors és hatékony adatbáziskezelés,
- az ügyfelek igénye alapján teljes egészében rugalmasan alakítható szoftverkörnyezetet teremtünk
- gyors és hatékony support 
- a AL- (ammónium laktát) módszer mellett lehetőség van CEC (kationcsere kapacitás) laboreredmények elemzésére.  
- egyedi műtrágya-adatbázis fejlesztés
- számított N hatóanyag korrekciók
- gyors importálás és exportálás excel, pdf  fáljformátumokba
- 59/2008. (IV. 29.) FVM nitrátrendeltnek megfelel
- szoftverfejlesztés egyedi igényeknek megfelelően
 

bottom of page